Prikbord
Zwemschool
Definitieve Inschrijvingen
Uitnodigingen wedstrijden
Uitslagen
nieuw fotoalbum
Swimbase
Karcher
Acrobat
 
 

~~~~ Nieuwe website ~~~~
 
De Hasseltse 200 meters
Bericht toegevoegd op 24/11/2016 20:10:13
Hallo Iedereen,


Zondag staan de 200 meters van Hasselt weer in het verschiet, voor de eerste maal in het nieuwe zwembad, altijd een beetje spannend. Nu nieuwe zwembad of niet, we moeten ons toch aan de volgende regels en richtlijnen houden:

1. Onthaal Clubs en Officials.

De enveloppes voor de afgevaardigden van de deelnemende clubs zijn beschikbaar in de inkomhal van het nieuwe zwembad en bevatten volgende stukken:

- wedstrijdprogramma’s voor afgevaardigde en trainers;
- inkombandjes voor afgevaardigden en trainers;
- praktische informatie voor afgevaardigde en trainers;
- forfaitlijsten en documenten voor de
aflossingswedstrijden;
- bonnetjes voor broodje en drank ’s middags.

Officials zullen eveneens onthaald worden in de inkomhal en kunnen daar hun ingevuld officialboekje afgeven.

Zij krijgen een toegangsbandje en zullen wegwijs gemaakt worden naar de omkleedcabines en daarna naar de vergaderzaal.

2. Inzwemmen.

VOORMIDDAGGEDEELTE VAN DE WEDSTRIJD:

In de voormiddag wordt er ingezwommen vanaf 8u00.
De juryvergadering vindt plaats om 8u20.
De wedstrijd start om 9u05.

Banen 1 en 8 van het competitiebad staan ter beschikking voor de sprints.

Het inzwemmen zal verdeeld worden in 2 groepen:

Groep 1: 8u00 – 8u30: Alle Limburgse clubs.

Groep 2: 8u30 – 9u00: Alle Antwerpse, Oost-Vlaamse en Vlaams-Brabantse clubs.

Er is toegang tot de twee baden voor het inzwemmen! Twee banen in het loszwembad worden evenwel voorbehouden voor de 9 – en 10 – jarigen!

Het loszwembad zal gedurende de hele wedstrijd ter beschikking staan voor de zwemmers om in en los te zwemmen.

NAMIDDAGGEDEELTE VAN DE WEDSTRIJD:

Inzwemmen vanaf 13u00.
Juryvergadering om 13u20.
Start van de wedstrijd om 14u05.

Banen 1 en 8 van het competitiebad staan ter beschikking voor de sprints.

Het inzwemmen zal verdeeld worden in 2 groepen:

Groep 1: 13u00 – 13u30: Alle Limburgse clubs.

Groep 2: 13u30 – 14u00: Alle Antwerpse, Oost-Vlaamse en Vlaams-Brabantse clubs.

Er is toegang tot de twee baden voor het inzwemmen! Het loszwembad zal gedurende de hele wedstrijd ter beschikking staan voor de zwemmers om in en los te zwemmen.

3. Nieuwe zwembadcomplex.

Er zijn twee zwembaden van 25 meter waar wij optimaal gebruik van kunnen maken. Het kleine bad (4 banen) zal gedurende de gehele wedstrijddag ter beschikking staan van de zwemmers om in- en los te zwemmen.

Dit kleine loszwembad mag evenwel gedurende de wedstrijd niet als speelzone gebruikt worden, zwemmers die zich daar niet aan houden zullen uit het loszwembad verwijderd worden.

Rondom de zwembaden worden stoelen voorzien. Het plaatsen van bedjes en tassen in het zwembadcomplex is niet toegelaten, wij zorgen er voor dat de clubs voldoende ruimte hebben om bedjes en tassen te plaatsen (zie kleedkamers + sportzaal).

Er zal voor de trainers een aparte ruimte langs het zwembad voorbehouden worden om de wedstrijd vanop de eerste rij op een serene manier te kunnen volgen. Deze ruimte bevindt zich tussen de 2 zwembaden in.
Wat mag niet in de competitiezone (zone vanaf de douche doorgang) :

- geen zwemtassen en ligbedjes (moeten in de groepscabines blijven). Om diefstal te vermijden zijn er In de groepscabines zelf lockers voorzien om zwemtassen en waardevolle spullen op te bergen (€ 1,0 v/h afsluiten meenemen).

- de recreatiezone (golfslagbad, versnellingskanaal en ploeterbadje) mag niet gebruikt worden en wordt bijgevolg afgesloten. In de competitiezone wordt enkel wedstrijd gezwommen en los gezwommen (klein loszwembad en groot competitiebad). Er mag wel naar de wedstrijden gekeken worden in de zwemmerszone aan de zijde van de tribune . Er worden ook rustzones met stoelen voorzien rond de recreatiezones.

Het omkleden vindt plaats in de clubs groepscabines, of in de individuele (gele) cabines, of voor de Limburgse clubs in de kleedkamers van de sportzaal. De Limburgse clubs kunnen zich ook omkleden in de individuele cabines (gele) en daar in de lockers hun waardevolle spullen opbergen (€ 1 geldstuk meenemen). De groepscabines dienstig voor de clubs zijn op de deuren voorzien van de namen van de clubs.

De verluchtingroosters aan de achterzijde v/h loszwembad en het competitiebad alsook a/d glaszijde van de recreatiezone dienen volledig vrijgelaten te worden. Hier zal streng op toegezien worden.

4. Kleedkamers + sportzaal.

Om alle zwemmers te voorzien van voldoende comfort, hebben we voor volgende opstelling gekozen:

Alle Limburgse clubs verzamelen zich in de sportzaal, waar ze bedjes of ligmatjes kunnen plaatsen om te rusten. Van de Limburgse zwemmers wordt verwacht hun zwemtassen en waardevolle spullen op te bergen in de individuele lockers (€ 1 geldstuk mee te nemen).

Alle niet-Limburgse clubs krijgen voldoende ruimte binnen de groepscabines om hun tassen weg te zetten en te rusten gedurende het wedstrijdgedeelte. Ook in deze ruimtes mogen bedjes en ligmatjes geplaatst worden.
Mogen wij vragen om bovenstaande ruimtes optimaal te gebruiken, zodat het zwembad aangenaam en leefbaar is voor alle zwemmers die zich willen voorbereiden op de wedstrijden. Gelieve dus geen tassen mee het zwembad in te nemen, en zo veel mogelijk te rusten buiten het zwembadgedeelte! Naar de wedstrijd kijken kan natuurlijk altijd! Hiervoor voorzien wij stoelen langs de zwembadrand.
Het dragen van sportschoeisel of slippers zal verplicht zijn gedurende de gehele wedstrijddag!

5. Middagpauze.

Wij verzoeken alle bezoekers om de tribune ‘s middags te verlaten. De cafetaria zal gedurende de ganse dag open zijn.

6. Eten.

De cafetaria zal de ganse dag zijn deuren openstellen.
De trainers, afgevaardigden en officials zullen op de gebruikelijke wijze door ons ontvangen worden met verse broodjes, koffie en frisdranken, in de vergaderzaal.

7. Prijzengeld en medaille-uitreikingen.

De medaille-uitreikingen zullen zo veel mogelijk in de pauzes plaats vinden. De medaillewinnaars zullen enkele reeksen voor de pauzes afgeroepen worden om naar het podium te komen en dit voor de start van de pauze. Dit om een vlottere prijsuitreiking mogelijk te maken.

De uitreiking van het prijzengeld (op basis van Finapunten) zal plaatsvinden tijdens de laatste pauze, net voor de aflossingen. Enkel de winnaar kan deze geldprijs persoonlijk in ontvangst nemen. Indien deze zijn/haar geldprijs niet komt afhalen, zal het gewonnen bedrag gestort worden op rekening van zijn/haar zwemclub, met duidelijke vermelding van zijn/haar naam.

De geldprijzen van de aflossingen zullen zo snel mogelijk na de aflossingen uitgedeeld worden.

8. Parking.

Zoals de vorige jaren kan er geparkeerd worden op de oude parking van het voormalige zwembad Elfde Liniestraat (1), op de parking van de hotelschool Vildersstraat (2). Eveneens is er sinds dit jaar de mogelijkheid om te parkeren aan de parking aan de Koning Boudewijnlaan (3) en (4). Nergens dient hier betaald te worden of een parkeerschijf gelegd te worden. Dichts gelegen bij het zwembad parking Koning Boudewijnlaan (3) en Elfde Liniestraat (1).

Ziezo, nog het programma meegeven en we kunnen er zondag weer aan beginnen, veel succes.

Programma Hasselt.

Sportieve groeten.
 


 
COMMENTAAR
 


   
Geef zelf commentaar
 
Naam
Bericht
   

 


246760 bezoekers sinds 15/08/2003

© 2002 concept zwemclub.be .. Hosted by prodius.be

 
Beam
Clijsters Sport
Apotheek Craps, Kapelstraat 4, 3900 Overpelt
DROPBOX