Belgische Jeugdkampioenschappen 11 - 14 jarige
Bericht toegevoegd op 25/07/2016 16:53:33

Jullie hebben het al allemaal op Facebook kunnen volgen, maar op een dag treed een kleine club als die van ons in de schijnwerpers. Er wordt natuurlijk altijd op gehoopt, maar dat het deze keer ferm raak zou zijn komt toch wel een beetje onverwacht, maar zoals men altijd zegt een wedstrijd moet nog altijd gezwommen worden.

Maar de lof gaat uit naar alle zwemmers, de discipline, de wil om te blijven trainen, ons trainingskamp in Polen, al deze opoffering heeft voor iedereen prachtige resultaten teweeg gebracht tijdens deze Belgische Kampioenschappen.

De verbeterde Pr's vlogen ons iedere dag om de oren, van tienden tot meer dan 10 seconden werden er van de bestaande tijd afgesnoept.

Het was voor Britt al bijna raak tijdens haar eerste Kampioenschap, namelijk op de 200 meter schoolslag, gestrand op een vierde plaats, slechts op een nipt verschil met de medaillegangers. En ook de rest van onze Ozv'ers wisten zich iedere keer weer op te peppen tot een goed resultaat.

Buiten de vele verbeteringen van de Pr's moest er ook nog een clubrecord aan sneuvelen, namelijk tijdens de gemengde aflossing, van de 4 x 100 meter wisselslag wisten Jim, Britt, Lars en Rune de bestaande tijd met 4 seconden te verbeteren, proficiat.

Maar we hebben tot de allerlaatste individuele wedstrijd moeten wachten om nog eens een zwemmer van Ozv op het podium te krijgen van een Belgisch Kampioenschap.
En het werd meteen de hoogst haalbare plaats, Jim wist tijdens de 200 meter schoolslag iedereen achter zich te laten. Hij kwam in de voorlaatste serie van deze wedstrijd aan de slag, dat wil zeggen dat er daarna nog 8 zwemmers moesten starten die een betere tijd hadden staan, op het keerpunt van de 150 meter was hij nog vierde, maar met een geweldige eindspurt tijdens de laatste 50 meter heeft hij nog alle concurrenten achter zich kunnen houden, een dikke proficiat. En wat kan het toch lang duren als je op een uitslag aan het wachten bent, pfff.

Maar een club bestaat niet uit zwemmers alleen, zonder iedereen die ook maar iets voor onze club betekent heeft was dit allemaal niet tot stand gekomen.

Daarom willen we iedereen, trainers(sters), afgevaardigden, officials (iedere keer), ouders, helpende handen (graspop, pukkelpop, clubfeest), mensen die aan onze club verworteld zijn, ook al hebben ze zelf geen kinderen meer die aan competitiezwemsprot doen, dank u hiervoor.

Nu wordt er nog even lichtjes doorgetraind om ons voor te bereiden voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, namelijk op dinsdag 2 augustus vind er nog een avondwedstrijd plaats, georganiseerd door DMB te Bree.

Hierbij nog de volledige uitslag van het weekend in Charleroi.

Tot volgende week en dan kan de welverdiende vakantie beginnen.

Uitslag Charleroi.

6. Ludo (31/07/2016 16:03:36)
Goed bezig OZV !

5. Luc (27/07/2016 15:52:23)
Knappe prestaties van alle zwemmers, dik verdient zwemmers, nog een paar dagen trainen, een wedstrijdje in Bree en dan de welverdiende vakantie!!

4. Raf (26/07/2016 20:22:14)
Dank u jos
Komen elkaar zeker nog tegen aan een of anders zwembad.

3. Koen (25/07/2016 19:55:26)
En al meegeven dat Britt een eerste limiet gezwommen heeft om aan de open Belgische klein bad deel te nemen. Andere zitten er nog net boven maar we hebben nog tijd.

2. Eric Emmers (25/07/2016 18:42:29)
Nog even meegeven dat Jarne nog aan de wedstrijd in Bree zal deelnemen, daar gaan we dan toch een pintje opnemen en zoals het lied, afscheid nemen bestaat niet.

1. Joseppe (28/07/2016 18:42:03)
Aan iedereen een dikke proficiat.
Toch ook even meegeven dat we Jarne Mentens en zijn ouders bedanken voor hun inzet voor OZV.
Ik heb gehoord dat hij naar DMB gaat. Wij wensen Jarne en zijn ouders een goede overgang maar we sluiten hem toch in ons hart.
Uit het oog is niet uit het hart en we zien mekaar toch nog in en naast het zwembad alleen word het nu concurrentie.
Het ga jullie goed en bedankt voor alles.

243969 bezoekers sinds 15/08/2003