Lange Afstandswedstrijd Hasselt
Bericht toegevoegd op 01/04/2016 20:54:32

Dit weekend hebben we 3 afstanden in de aanbieding, of wel worden er 16 baantjes gezwommen, of kan er voor 32 baantjes gegaan worden en de echte diehards gaan voor 60 baantjes en het liefst dan niet te vroeg of te laat stoppen.
De lange afstandswedstrijd van Hzs staat op het programma, dus zondag richting Hasselt. In de voormiddag staan de 400 en 800 meters op het programma, in de namiddag de 1500 meters. Om alles in goede banen te lijden even volgende info goed doornemen:

Inzwemmen.

VOORMIDDAG GEDEELTE VAN DE WEDSTRIJD:

In de voormiddag wordt er ingezwommen vanaf 8u15
De juryvergadering vindt plaats om 8u30.
De wedstrijd start om 9u15.

HET INZWEMMEN WORDT VERDEELD IN 2 GROEPEN OM ALLE ZWEMMERS TE LATEN OPWARMEN IN DE BESTE OMSTANDIGHEDEN:

GROEP 1: van 8u15 tot 8u40

ZORO Zwemclub Overijse
ZGEEL Zwemclub Geel
ZCT Zwemclub Tremelo

NAMIDDAG GEDEELTE VAN DE WEDSTRIJD:

Inzwemmen vanaf 13u00
Juryvergadering om 13u00
Start van de wedstrijd om 13u45

HET INZWEMMEN WORDT IN DE NAMIDDAG NIET OPGEDEELD IN TWEE GROEPEN. VOOR IEDEREEN ZAL HET INZWEMMEN STARTEN OM 13U00.

Middagpauze.

Wij verzoeken alle bezoekers om de tribune ’s middags te verlaten. Onze cafetaria zal gedurende de ganse dag open zijn.

Eten.

De officials, afgevaardigden en trainers worden op de traditionele wijze ontvangen door HZS, en zullen tijdens de middagpauze voorzien worden van een broodjes en een drankje!

Kleedkamers + zwembad.

Gelieve de plaatsaanduiding in de kleedkamers en het zwembad te respecteren. Iedere club wordt voldoende kleedruimte en ruimte in het zwembad toegewezen.

Officials.

Wij vragen aan alle opgegeven officials om dienst te nemen.

Dubbel zwemmen.

Dubbel zwemmen: (twee zwemmers per baan) ALLE zwemmers starten vanop de startblok!

1e start: voor de zwemmers van het onpare reeksnummer van de samengevoegde reeksen.

Zij zwemmen langs de zijlijn aan de LINKERKANT van hun baan en blijven daar zwemmen, ook na het keerpunt.

2e start: voor de zwemmers van het pare reeksnummer van de samengevoegde reeksen.

Zij zwemmen langs de zijlijn aan de RECHTERKANT van hun baan en blijven daar zwemmen, ook na het keerpunt.

Bij de dames zal alleen de laatste reeks enkel gezwommen worden (reeks 15 van 15), bij de heren zullen dit de laatste 2 reeksen zijn (reeks 13 van 14 en reeks 14 van 14).

Prijzen.

Naast medailles per categorie, worden volgende geldprijzen voorzien:

Wedstrijd 2 (800 meter vrije slag)
Wedstrijd 3 (1500 meter vrije slag) één klassement per geslacht over de categorieën heen:

1e plaats (over de categorieën heen): € 25
2e plaats ( tweede snelste tijd over categorieën heen): € 15
3e plaats (derde snelste tijd over de categorieën heen): €10

Nog even het programma meegeven van de wedstrijd en iedereen veel succes wensen voor een goede afloop en om uiteraard een mooie tijd neer te zetten.

Programma Voormiddag.
Programma Namiddag.