Sprintcup Landen
Bericht toegevoegd op 09/03/2015 09:47:24

De sprintcup van Landen ligt sinds gisteren ook weer achter ons. Het was een dag met gemengde gevoelens, in het begin waren er redelijk wat uitsluitingen te noteren, maar dit heeft ons toch niet weten te weerhouden om met 18 medailles naar huis te komen, waar van 5 gouden, 4 zilveren en nog 8 bronzen voor de individuele wedstrijden en er was nog 1 bronzen plak te noteren bij de estafette wedstrijden. Sinds lange tijd mochten we ook weer 2 dames estafette ploegen noteren die het beste van zich gaven, bij een estafette wedstrijd stijgt het supportersgehalte altijd naar een iets hoger niveau, prachtig. Nu de medailles werden als volgt verdeeld:

Goud.
Theuwis Nelle 50 rug en 100 wisselslag
Vandewel Britt 50 schoolslag
Guens Lars 50 vlinderslag
Emmers Jim 50 schoolslag

Zilver.
Guens Lars 50 vrije en 100 wisselslag
Mentens Jarne 50 rugslag
Driesen Marte 50 rugslag

Brons.
Theuwis Nelle 50 vrije slag
Mentens Jarne 50 vlinderslag
Theuwis Rune 50 rugslag
Emmers Jim 50 vrije en 100 wisselslag
Rubens Toon 50 rugslag
Loman Thijs 50 schoolslag
Jammaer Philippe 50 vrije slag

Estafette Team: Luys Kenneth, Emmers Jim, Jammaer Philippe en Cuypers Joos

Zwemmers die we wat extra in de verf mogen zetten zijn, Theuwis Nelle dit bij haar 2de deelname aan een wedstrijd al met 3 medailles naar huis mocht gaan, waarvan 2 gouden en 1 bronze, als het om tijdsverbetering gaat noteren we een verbetering van 5 seconden voor Kio Emmers op de 100 wisselslag, dan 10 seconden sneller voor Vandewal Britt ook op de 100 wisselslag en eveneens op de 100 wisselslag, 11 seconden beter voor Jansen Jana, dit bij de individuele wedstrijden, maar de grootste tijdsverbetering kwam er van onze jongste dames tijdens de 4 x 50 wisselslag, hier werd de tijd met maar liefst 22 seconden verbeterd, dit gerealiseerd door Emmers Kio, Vandewal Britt, Gijbels Merel en Jansen Jana.

Er was ook nog wat ping-ping te verdienen op het einde van de dag, hiervoor werden alle behaalde resultaten omgezet in punten die dan samen werden geteld om dan uit te komen bij de 3 beste zwemmers van de dag per leeftijdscategorie, hierbij vielen Geuens Lars, Emmers Jim en Hermans Lars in de prijzen, Geuens Lars en Jim behaalden beide de eerste plaats en Hermans Lars wist nog een mooie derde plaats te bemachtigen.

Voor de wisselbeker eindigden wij met onze club op een mooie 5 de plaats.

Volledige uitslag van de wedstrijd en stand wisselbeker:

Uitslag Landen

Puntenstand Wisselbeker.

Een dikke proficiat aan iedereen gewenst.

Nu gaat het voor deelname aan de volgende wedstrijd even stil zijn, want als volgende staat er de 400 / 800 en 1500 m wedstrijd op het menu, die op 12 april zal doorgaan in Hasselt.

Tot dan.

P.S denken jullie nog aan jullie pizzaverkoop.

1. Eric (09/03/2015 10:20:37)
Dikke proficiat aan iedereen.

246090 bezoekers sinds 15/08/2003