Speedo Cup Best Leuven 11/05/14
Bericht toegevoegd op 13/05/2014 19:43:45

De Speedo cup wedstrijd van Best gehouden in het mooie complex Sportoase in Leuven kunnen we weer bij na naar ons archief verwijzen. Het was een lange, vermoeiende eendagswedstrijd met mooie resultaten en ereplaatsen.
Voor 2 van onze zwemmers Jim en Lars Geuens stond er een nieuwe uitdaging op het programma, zij mochten voor de eerste keer de 200 meter vlinderslag zwemmen, de ene keek er naar uit, de andere zag het met iet wat gemengde gevoelens, maar ze hebben het er beiden goed van afgebracht en een mooi resultaat behaald. Jarne eindigde op een zucht van een Jonge Haai tijd op de 200 rugslag, hopelijk is het voor de volgende keer nog 68 honderdsten te gaan, Toon kwam 22 honderdsten te kort om een A-tijd te realiseren op de 100 meter rugslag. Rhune, Lars Hermans, Tim, Thomas, Thijs, Joos en Philippe wisten weer tijdsverbeteringen te behalen op de verschillende zwemslagen. Onze jongste zwemmers Daan, Jana en Kio mochten in de namiddag aantreden, ze behaalden mooie resultaten, proficiat.

Onze 'die hard' van het zwemmen Umans Jos was ook ter plaatse om zijn examen voor starter af te leggen, alles liep van een leie dakje, tot dat Kio dacht van dit is toch net iets te simpel, ze maakte eigenlijk een iets te rappe start bij de schoolslag, Jos had dit meteen gezien en sloeg meteen een bomalarm achtige sirene om de wedstrijd te staken, maar ja met een badmuts over je oren had dit geen van de zwemmers in de gaten en werd er lustig verder gezwommen, niets aan de hand dus. Hopelijk heeft dit geen nare gevolgen gehad voor Jos zijn examen.

Kortom een sportieve Zondag weer goed afgesloten voor iedereen, we hadden het gevoel dat de zwemmers en trainer met een tevreden gevoel naar huis gingen, nogmaals proficiat allemaal en tot 24 mei dan is het weer korter bij huis, we gaan dan naar Bree om aan de 'Guy Coolen' wedstrijd deel te nemen, tot dan.

Ik zou het nog bijna vergeten, volgende eremetalen werden behaald:

Goud:
Jarne Mentens 100 meter Rugslag
Jim Emmers 200 meter Vlinderslag
Jim Emmers 200 meter Schoolslag

Zilver:
Wim Van Mierloo 100 meter Vlinderslag
Lars Geuens 200 meter Vlinderslag

Brons:
Toon Rubens 100 meter Vlinderslag

Hierbij nog de volledige uitslag van de wedstrijd:

Uitslag SpeedoCup Best.