Vlaamse Jeugdkampioenschappen 08 & 09/02/2014
Bericht toegevoegd op 10/02/2014 14:21:41
Beste Sportvrienden,

Onze 6 jonge tenoren zijn teruggekeerd van 2 dagen deel te nemen aan de Vlaamse Jeugdkampioenschappen in Antwerpen. Ze kwamen tevreden terug.

Wedstrijdverloop Zaterdag:

Mentens Jarne en Geuens Lars mochten de spits afbijten met de deelname aan de 400 meter vrije slag, ze realiseerden beide een tijdsverbetering van maar liefst 10 seconden, wat zorgde dat ze 18de (Jarne) en 28ste (Lars) werden op 50 deelnemers.
Toen was het de beurt aan Emmers Jim om aan de 200 schoolslag deel te nemen, hij wist zijn klein meter bad tijd te realiseren in het 50 meter bad, wat er voor zorgde dat hij 4de werd in zijn wedstrijd, helaas net geen medaille.
Volgende in lijn was Rubens Toon tijdens zijn 100 meter vlinderslag, hij wist 2.5 seconde van zijn tijd af te knabbelen wat hem op de 12de plaats bracht. Even Middag pauze en we konden weer aan slag met als eerste Geuens Lars die deelname aan de 100 meter vrije slag, 1.5 seconde weer beter dan de vorige keer en een 22ste plaats in de rangschikking. Toon nam deel aan de 200 vrije slag, de vermoeidheid begon al wat door te wegen geen tijdsverbetering en een 29ste plaats. Jim moest aan de bak met de 200 wisselslag, 4 seconden sneller en een 11de plaats. Als laatste individuele wedstrijd kwam Jarne op in de 100 meter rugslag en het scheelde maar een vingernagel of we hadden onze eerste medaille vast, 21 honderdsten van een seconde kwam hij te kort om derde te worden, jammer. Als laatste wedstrijd van de eerste dag kwam onze estafette team aan de slag tijdens de 4 x 100 meter wisselslag en als ik dan de vriendschap en inzet ziet die de mannen brengen, dan is het moeilijk om op je stoel te blijven zitten tijdens de wedstrijd, ze werden mooi 8ste tijdens hun eerste estafette, proficiat ( op naar dag 2).

Uitslag Zaterdag voormiddag.
Uitslag Zaterdag namiddag.

Wedstrijdverloop Zondag:

Allemaal goed geslapen want er werd om 7.30 u ingezwommen om dan de wedstrijd om 8.00 uur weer te beginnen. Nu was het aan Jarne om de spits af te bijten tijdens de 200 meter rugslag en alweer haalde hij een puike 4de plaats tijdens zijn wedstrijd, weer net niet maar een prima prestatie, toen was het de beurt aan Jim voor zijn 100 meter schoolslag en hij zal gedacht hebben ik ga mijn nagels pas morgen laten knippen, het was zover hij deed 2 seconden beter dan de vorige keer en een 3de plaats, de bronzen medaille was binnen, als laatste in de voormiddag mocht Toon zich schrap zetten voor de 200 meter vlinderslag wat hem op een zeer mooie 5de plaats bracht. Boterhammekens eten.
Na de middag waren Jarne en Lars weer aan de beurt voor hun 200 meter vrije slag, het waren goeie boterhammen want Jarne deed maar liefst 15 seconden van zijn tijd af en Lars deed er ook nog een 11 seconden vanaf, ze werden 14de (Jarne) en 22ste (Lars) in hun wedstrijd. Jim moest ook nog zijn 200 meter vrije slag afwerken en hij was vergeten zijn medaille af te doen, dat extra gewicht speelde hem toch wat parten, het ging al wat moeizamer, 2 seconden deed hij er toch nog af en een 22ste plaats. Voor Toon hadden ze nog een pittige 400 meter vrije slag over gelaten tot laatste, hij perste er toch nog eens alles uit wat hem een mooie tijd opleverde en de 24ste plaats. Als laatste werd er nog een estafette wedstrijd 4 x 100 meter vrije slag gehouden, weer die zelfde samenhorigheid en inzet wat hun op een 11de plaats bracht en het einde van de Vlaamse Jeugdkampioenschappen 2014.

Uitslag Zondag voormiddag.
Uitslag Zondag namiddag.

Graag zouden we Jos Umans nog willen bedanken, want ook al heeft hij geen zwemmer meer bij onze club, toch was hij paraat om in Antwerpen als official op te treden, bedankt Jos.

Dikke proficiat aan iedereen.

3. Lars g (11/02/2014 12:33:50)
Man man man dat was een vermoeiend
wedstrijd zich

2. Wim (10/02/2014 22:12:37)
Alle zwemmers ne dikke proficiat. Het vele trainen heeft een mooie medaille opgeleverd en zeer mooie ereplaatsen en tijdsverbeteringen! Ook ne proficiat aan de trainers en begeleiders!!

1. raf mentens (10/02/2014 18:59:22)
Bedankt trainers om de mannen daar te krijgen. En dat ze dan nog z'n mooie resultaten neer te zetten! Merci!
Jarne was teleurgesteld om zijn twee vierde plaatsen, maar ook heel blij om zijn tijden die hij heeft kunnen zwemmen.
Ps; jos bedankt om ze juist voor de start nog even een aanmoedigd schouderklopje te geven!

246044 bezoekers sinds 15/08/2003