Lommel 11-8-2013
Bericht toegevoegd op 12/08/2013 19:23:55
Triatlon Lommel

Zondag was het reeds voor de 26e keer de triatlon te Lommel.
Dat iedereen aan zijn trekken komt van klein tot groot bewijzen de verschillende formulies waaraan men kan deelnemen.
In de voormiddag, was er de ironkid, dit is een eerste kennismaking met de traitlon voor kinderen van 6 tem 12 jaar.
De namiddagsessie starte met de just for fun, hier ook twee OZV-ers bij de starters, Toon en Thijs.
Zij gingen de uitdaging aan om 200m te zwemmen, 8km te fietsen en afsluitend 1,3km te lopen.
Dit is puur voor de lol en er wordt dan ook geen uitslag opgemaakt. Het is natuurlijk wel leuk te zien dat onze jongens 1e en 5e op het droge waren.
Om stipt 14 uur was het dan de beurt aan Ruben op de kwart afstand, al snel zwom er een groepje van een man of zes weg en daarachter vormde zich een groep van een tiental atleten met onze Ruben erbij.
Na 1500m kwam hij als dertiende op het droge met een klein minuut achterstand op de leiders.
Tijdens het fietsen nam Ruben resoluut de leiding bij de achtervolgers en konden zo de achterstand halveren. Tijdens het lopen leek Ruben direct de goede tred gevonden te hebben en in geen tijd ging hij richting leider en dan plots krampen.
Ruben beet echter door en wist de derde plaats uit de brand te slepen.
Als laatste van de dag kwam Joery aan de start, alle belangstelling in deze reeks ging echter naar Kris Peeters, minister president van de Vlaamse regering. Voor de start had ik nog wat aanwijzingen gegeven en weg waren ze. Joery zat direct vanvoor in de wedstrijd en kwam in de kopgroep als 4e uit het water na 750m zwemmen. Daarna de fiets op voor 20km, hier kon hij zeer goed stand houden en kwam op 1 minuut van de leider de wisselzone binnen. Nu volgde nog 1 ronde lopen van 5km. Op het einde van deze ronde hoorden we de speaker zeggen 3 leiders in de laatste kilometer met daarbij Joery. Ongeveer 400m voor de meet plaatst hij zijn alles op niets demarage maar spijtig genoeg, waren de anderen ouder en sterker en wisten zijn aanval te beantwoorden. Uiteindelijk gaan ze bijna gelijk met 3 de laatste rechte lijn en werd Hij zeer knap 3e algemeen en 1e in de categorie Heren 16.

De eer van zwemclub OZV werd weer hoog gehouden.
In de triotriatlon zagen we ook nog een oud zwemster aan het werk nl. Edith Oyen.

Een dikke proficiat!!

Koen